דף הבית » שאלות ותשובות
השתלות שיניים נדרשות במצבים של אובדן שיניים הגורמים לפגיעה בתפקוד, במראה ובאיכות החיים. ההליך כולל החדרת שתל העשוי מטיטניום איכותי לעצם הלסת, כתחליף לשורש השן החסרה וכבסיס לכתר הקבוע. לאחר החדרת השתל ממתינים 2-4 חודשים להיקלטותו ולאחר החלמת המקום, חושפים את השתל ומרכיבים לתוכו כיפת מתכת במטרה לעזור לתהליך הריפוי. לאחר כשבוע-שבועיים מתקינים כתר חרסינה קבוע כתחליף לשן הטבעית.
סיכויי ההצלחה של השתלת שיניים עומדים על 97% באופן מידי ו-90-95% בטווח של עשר שנים ומעלה. הגורמים המשפיעים על סיכויי הצלחת הטיפול כוללים: שמירה על הגיינית הפה העוזרת להאריך את שרידות השתלים ופנייה למומחה לשיקום הפה מנוסה ומיומן, המעניק טיפול מקצועי ברמה גבוהה הכולל: אבחון יסודי ומדויק, תכנית מותאמת אישית, שימוש בשתלים איכותיים, ציוד משוכלל וטכנולוגיה מתקדמת.
ההחלמה לאחר הטיפול עשויה להיות מלווה בתופעות לוואי שונות החולפות לרוב מעצמן כגון: דימום ושטפי דם, נפיחות וכאבים. סיבוכים לאחר השתלה הם נדירים ובמידה והם מופיעים יש לפנות מיד לרופא המטפל. סיבוכים אלו כוללים: פגיעה בעצב הלסת התחתונה, התפתחות זיהום חמור הפוגע בקליטת השתל ועשוי לחדור למחזור הדם והלב, סינוסיטיס ודימום הנמשך יותר מיומיים-שלושה לאחר ההשתלה. בחירת מומחה לשיקום פה מקצועי ומנוסה מפחיתה משמעתית את התפתחות תופעות הלוואי ומונעת סיבוכים.
כדי להחלים מהטיפול בצורה מהירה ויעילה, חשוב להקפיד על ההנחיות הבאות: לאחר הטיפול ובהמשך יש לאכול מזון רק וקר ולהימנע ממשקאות ומאכלים חמים. אין לבצע פעילות גופנית או עבודה פיזית מאומצת במשך 24 שעות לאחר הטיפול. כדי למנוע התפתחות זיהום באזור יש להקפיד על צחצוח השיניים בבוקר ובערב, להשתמש בחוט דנטלי ולבצע שטיפות פה. יש להקפיד על ביקורים תקופתיים אצל השיננית ורופא השיניים.
השתלת שיניים היא הליך בטוח ויעיל, עם שיעורי הצלחה גבוהים מאוד. כמו בכל הליך כירורגי, קיימים סיכונים, אך בעזרת אבחון נכון, שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ורופא שיניים מנוסה, ניתן למזער את הסיכונים ולהבטיח תוצאות מיטביות.
השתלים דורשים תחזוקה דומה לשיניים טבעיות – צחצוח קבוע, שימוש בחוט דנטלי וביקורים סדירים אצל רופא השיניים לניקוי ובדיקה.
בימים הראשונים לאחר ההשתלה מומלץ להימנע ממזון קשה, חם או חריף כדי להגן על אזור ההשתלה ולאפשר לו להחלים. לאחר מכן, ניתן לחזור בהדרגה לאכילה רגילה בהתאם להוראות הרופא.
תהליך ציפוי חרסינה לשיניים מתחלק ל-2 מפגשים. במהלך המפגש הראשון נעשה תיאום ציפיות עם הרופא. במפגש השני כבר נדביק את הציפויים על השיניים.
ציפוי השיניים לא אמור לכאוב. הציפוי עצמו מודבק על השן בצורה חיצונית, כך שאין מגע עם בסיס השן או השורש ולא אמורים להיות כאבים כלל. לעיתים, כחלק מתהליך ההדבקה יש לבצע השחזה קלה של השיניים כדי להשאיר מקום לציפוי עצמו, אך גם ההשחזה אינה כואבת והיא דקה במיוחד, עד 0.2 מ"מ, כך שהמטופלים אינם מרגישים דבר.
התהליך בטיחותי לגמרי ואין סיבה לחשוש מפניו. במקרה של הדבקת ציפוי, ההדבקה מבוצעת כאשר המטופל בהכרה, עירני ומגיב ואין צורך בהרדמה מלאה עבור התהליך.
בסיום הטיפול ניתן לחזור לשגרה באופן מלא, בשעות הראשונות יתכן שתורגש אי נוחות מסוימת בזמן אכילת ושתיית מזון קר/חם.
לצורך בחירת צבע לציפוי אנו משתמשים במפתח של פלטת צבעים. אולם, חשוב לדעת שלכל שן יש את הגוון והשקיפות אשר ייחודיים לה, ואפילו אצל אותו מטופל\ת ניתן למצוא שיניים בעלות גוון שונה. לדוגמה ניבים יותר צהובים משיניים חותכות. לכן בחירת צבע ושקיפות דורשים מיומנות מיוחדת.
לחלוטין. ללא מיומנות פיסולית או אומנותית אנו נקבל ציפויי שיניים שאינם מתאימים לאנטומיה של הפה ויראו לא טבעיים או בגוון שונה משאר השיניים של המטופל. גם הדבקת הציפויים הדקיקים על השיניים דורשת עבודת ידיים מדויקת.